Invasion of creativity Blog

DSCN1329

Al een poosje ben ik bezig om alle materialen te verzamelen, die ik nodig heb voor mijn lessen. De komende periode, tussen de Herfstvakantie en de Kerstvakantie, gaan de lessen op BS Pendula weer van start. Alle kinderen van de hele school gaan dan meehelpen om het project “De Hangende Tuinen” weer van nieuwe kunstwerkjes te voorzien. Over dit project kun je meer lezen op mijn website onder het kopje Hangende Tuinen.
Ik heb de materialen, die nog over waren van het vorige jaar, boven op zolder opgeslagen staan, dus mijn eerste actie was alles weer op te zoeken en naar beneden te sjouwen.
Vervolgens heb ik een inventarislijst gemaakt; Wat was nog op voorraad en wat moest er bijbesteld worden bij de groothandel, of geshopt in de stad. Afgelopen woensdag ben ik de stad doorkruist om alles in te kopen wat niet bij de groothandel vandaan komt. Afgelopen maandag ging de bestelling voor de groothandel de deur uit en vanochtend werd hij afgeleverd.
Na het uitpakken ben ik op de fiets het hout gaan halen voor de totempaal en voor de plusactiviteiten timmeren en Planetarium. Daarvoor gebruik ik altijd de fietstassen van de post. Daar kan heel veel in en ze zijn lekker stevig. De platen voor het planetarium heb ik met een dik touw eromheen boven op de bagagedrager en de twee fietstassen gelegd. Door hun gewicht bleven ze mooi stabiel liggen. Twee keer ben ik op en neer geweest. Gelukkig niet ver: naar aannemer Gerrit Michielsen aan de Havendijk. Daar was ik vorige week ook al geweest om blokjes op te halen. De blokjes waarmee de kinderen de gezichten van de totempaal gaan vormen. Ook weer twee posttassen vol. In de schuur had ik nog twee vuilniszakken met blokjes staan, met de blokjes uit de posttassen erbij had ik drie tot de rand gevulde vuilniszakken. Die drie zakken kon ik maandagmiddag naar Pendula brengen. Zo die had ik tenminste niet meer in mijn huiskamer staan.

Maar de rest staat er nog wel….

IMG_0302

Stapels met materialen. De kerstslingers zijn voor de plusactiviteit Maskers maken. Nog nooit ben ik zo vroeg in het jaar op snor geweest naar kerstslingers. En de kerstlampjes die ik nodig heb voor het planetarium heb ik nog niet eens in huis. Die zal ik ook maar snel gaan kopen, voordat ze op zijn…..

De gang staat ook vol. Hier moet vanavond mijn fiets nog naast komen te staan.

IMG_0301

Intussen ben ik ‘s avonds op de bank bezig om de les “droombloemen” voor groep 1 voor te bereiden. Daarvoor maak ik een soort staketsel,

IMG_0304

waarop de kinderen hun zelfgeschilderde en daarna kapot geknipte, kleurrijke, snippers kunnen plakken.
Ook de bank is overgenomen door de creatieve materialen…

IMG_0303

Om relaxed te kunnen blijven in al deze hectiek staat mijn voetenbankje binnen beenbereik.