De Hangende Tuinen groep 8 Blog

Woensdag 5 November 2014

Groep 8 maakt de Kriebelbeestjes die je in de Hangende Tuinen kunt vinden.

Juffrouw Marloes geeft eerst een biologie les over de insecten. Daar leert groep 8 hoe een insect is opgebouwd. Dat is belangrijk te weten, want voor het Hangende Tuinen project bij mij in de les, gaan ze zelf en insect ontwerpen. Toeschouwers moeten later wel kunnen zien dat de werkstukjes die aan de lap van groep 8 hangen, insecten zijn. Dat ontwerpen doen we met behulp van de collage techniek.

Wat een creativiteit zit er in groep 8 en wat heeft juffrouw Marloes dat goed begeleid. Je ziet heel duidelijk koppen, lijven, poten, voelsprieten…. Maar wat zien die insecten er vreemd uit! Die insecten heb ik nog nooit gezien!!!!! De kinderen van groep 8 zijn echte ontwerpers, ze hebben allemaal nieuwe insecten ontworpen. Petje af hoor. Oh néé, ik hou mijn petje liever op met zoveel kriebelbeestjes in de buurt.

De volgende stap is om het ontwerp ruimtelijk te gaan uitwerken. Daar gebruiken we heel leuke, naturel kleurige, materialen voor. Dat plastic dopje is van de lijm en ligt tussen de natuurlijke materialen, omdat het zo niet kwijt raakt.IMG_0377

De verbindingen worden met alles-lijm, hout-lijm en touw gemaakt. En dan aan de slag……

Maar wat is het toch verschrikkelijk moeilijk om vanuit het platte vlak, ruimtelijk te gaan werken. Dan is het handig om op onderzoek uit te gaan en niet bang te zijn om verschillende dingen uit te proberen. Zo leren de kinderen het materiaal kennen en leren ze op een speelse manier te ontdekken wat de mogelijkheden ervan zijn en hoe ze tot een ruimtelijk werkje kunnen komen.

De Kriebelbeestjes beginnen zich te ontpoppen.

Wordt vervolgd.