De Hangende tuinen groep 5 en 6 blog

Vrijdag 31 oktober. Ook in groep 5 en 6 begint het zaaigoed van de Hangende Tuinen te ontkiemen. GROEP 5 maakt VERGEETVOGELS, geïnspireerd door de vogels geschilderd door de kunstenaars van de Cobra groep.

Ze heten Vergeetvogels, omdat we een beetje gaan vergeten hoe een vogel er in het echt uitziet. We laten wel de kenmerken van een vogel zien, zoals zijn snavel, zijn vleugels, kop, staart en tweepootjes met teentjes, waardoor je weet dat een vogel een vogel is en geen paard. Maar voor de rest laten we onze fantasie de vrije loop en gaan we spontaan, net zoals de Cobra kunstenaars dat deden, vogels maken.

foto 5

Om te beginnen maken we poten van geknoopt ijzerdraad. Die worden bekleed met stroken krantenpapier, waaromheen schilders tape wordt gewikkeld…..

foto 6

Druk bezig met wikkelen en tapen.

foto 4Tja mevrouw, u bent niet de enige die topsport levert. Zo’n stel vogelpoten fabrieken is ook topsport hoor.

GROEP 6 maakt VLIEGENDE MENSEN, geïnspireerd door de kunstwerken van de de Belgische kunstenaar Panamarenko…..

Dat doen ze door op rietjes te weven. Hieronder zie je een foto van mijn voorbereidende werk. Een lekker werkje voor op de bank bij de TV. Draden door rietjes zuigen. Als je te hard zuigt vliegt de hele draad achter in je keelgat. Dat is niet zo leuk, want dat doet me kokhalzen.

IMG_0320

In de klas krijgt ieder kind zijn eigen pakketje rietjes en die worden op een kaart vastgeplakt. Dan kiezen ze een kleur wol uit en knopen dat aan een van de buitenste rietjes, waarop het weven kan beginnen. Voor sommige kinderen nog niet zo eenvoudig, omdat ze, als ze verkeerd beginnen, de hele draad die net door de rietjes was geweven er weer uittrekken. Maar als ze dat eenmaal door hebben gaat het weven als een speer.

IMG_0399

Dit is het weefkransje van groep 6. Ze kunnen het al aardig goed, als je bedenkt dat ze weven en praten tegelijk.

Wordt vervolgd.